SC Antilope mist kans op een finale plek in de play-off serie in Middelburg.

20 april 2024

Na het nauwe verlies in de eerste play-off wedstrijd afgelopen woensdag in Sportcentrum Oudenrijn, kreeg SC Antilope op zaterdag 20 april de kans op revanche. Helaas bleek RBVM de sterkere partij te zijn en wisten zij zich met een einduitslag van 88-65 te verzekeren van een finaleplek.

Op zaterdag 20 april stond SC Antilope klaar voor een spannende wedstrijd. Na het verlies van afgelopen woensdag was dit een belangrijk moment waarop SC Antilope moest winnen om nog kans te maken op een plek in de finale. De wedstrijd begon met een sterke start voor SC Antilope, waarbij ze even een voorsprong namen van 2-4. Echter, daarna liet SC Antilope enkele kansen liggen. Het spel van RBVM begon goed te draaien en ze waren scherp in hun schoten met een hoog schotpercentage.

Met een achterstand van 13 punten na het eerste kwart en 17 punten bij rust, zorgden wij voor een uitdagende situatie waarin we onszelf moesten opwerken. RBVM weet daarbij optimaal gebruik te maken van haar kansen. Het enthousiasme en de intensiteit van afgelopen woensdag was niet meer terug te vinden bij SC Antilope. Na de rust startte SC Antilope het derde kwart met een press-verdediging in een poging om de situatie te veranderen. Helaas leverde dit niet het gewenste resultaat op en slaagden we er niet in om de aanzienlijke achterstand in te lopen. In het derde kwart betreedt Timon Saman, nummer 17 van SC Antilope, het veld na zijn terugkeer van een blessure. Met zijn spel toont hij het belang aan van het naleven van de basisafspraken. De derde periode eindigt met een stand van 68-47.

In het vierde kwart van de wedstrijd heeft SC Antilope gebruik gemaakt van de gelegenheid om meer spelers in te zetten vanaf de bank. Terwijl de aandacht van sommige spelers in het veld verslapte, betrad jeugdspeler Jayson Wijnen volledig gefocust het veld. Hij slaagde erin zichzelf enkele keren mooi vrij te spelen en wist zo in de laatste paar minuten nog 4 punten te scoren. Achraf Karim liet ook zien hoe hij zijn minuten op het veld optimaal benutte, met enkele slimme ‘treintjes’ waarmee hij de centers van het team op hun plek bracht. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe deze spelers, ondanks de teleurstelling van het verlies, tot het einde van de wedstrijd hun focus weten vast te houden en direct een impact weten te maken vanaf de bank. Uiteindelijk wordt de wedstrijd afgesloten met een eindstand van 88-65 in het voordeel van RBVM, waarmee RBVM zich een plek in de finale weet te verzekeren.

Bert Freriks, nummer 10 van RBVM, eindigde als topscorer van de avond met 30 punten. Aan de andere zijde van het veld behield Len van Dort, nummer 32 van SC Antilope, deze titel met 25 punten. Edwin Schalkx van RBVM viel op met 7 rebounds en 8 assists. Bij SC Antilope waren Boris van Hunnik en Amber Heijkamp actief op het gebied van rebounds, elk met 6 stuks. Amber Heijkamp voegde daar nog 7 assists aan toe.

Hoewel we woensdag hebben laten zien wat we in huis hebben, bleek gisteren dat er nog ruimte is voor groei en ontwikkeling. Terugkijkend op het seizoen hebben we als team veel geleerd en zijn we gegroeid. De grootste winst is dat we meer als een eenheid zijn gaan spelen en zijn samengegroeid. We werken steeds meer samen als team, in plaats van als individuen. Helaas kwam dit niet tot uiting in de laatste wedstrijd. Het team heeft de tijd om hieraan te werken en streeft ernaar om volgend seizoen nog beter samen te kunnen werken. Onze focus ligt nu op de finales van de BeNe-league 25 mei, terwijl we tegelijkertijd blijven genieten van de reis en de vooruitgang die we hebben geboekt.